Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selamat datang ke laman sesawang DUN Manir, sebuah kawasan yang terletak dalam sebuah negeri yang penuh dengan khazanah alam dan sejarahnya yang tersendiri. Terletak sejauh lebih kurang 8 kilometer dari pusat bandar Kuala Terengganu, Manir merupakan sebuah kawasan yang banyak terdapat aktiviti ekonominya yang tersendiri.

Kawasan yang terletak dalam negeri yang memang popular dengan keropok lekor ini, Manir mempunyai lebih daripda 20 buah kampung di dalamnya. Setiap kampung mempunyai aktiviti ekonomi yang unik dan berpotensi tinggi dalam pasaran tempatan dan luar negara.

Selain daripada aktiviti ekonomi penduduk setempat, Manir juga tidak lari daripada tumpuan pengunjung tempatan dan luar negara. Kawasan yang diteroka khazanah alam ini masih menyuburkan keindahan semulajadi alam sekitar menampakkan kawasan-kawasan yang damai di semua kampung sepanjang sungai Terengganu ini. Pengunjung bukan sahaja dapat membeli atau mempelajari produk ekonomi tempatan, malah mereka boleh menikmati keindahan alam semulajadi dan boleh melihat keindahan matahari terbenam di tepi Sungai Terengganu.

Laman sesawang yang direka khas ini akan memberikan panduan dan maklumat tentang Industri Kecil Sederhana (IKS) dan eko-Pelancongan yang terdapat di kawasan DUN Manir.

Advertisements

About dunmanir2012

tintec terengganu
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s